НОВОСАДСКЕ ДЕЧИЈЕ ЗИМЗАРИЈЕ 5 У ГАЛЕРИЈИ МАТИЦЕ СРПСКЕ
24−26. децембар 2015. године

У оквиру манифестације Новосадске дечије Зимзарије 5 у организацији Дечијег културног центра, у Галерији Матице српске ће се од 24. до 26. децембра 2015. године одржати три креативне радионице за децу у термину од 11.00 до 13.00 сати.

Радионице су посевећене изложби Албрехт Дирер и његови савременици. Тријумфална поворка цара Максимилијана I a намењене деци узраста од 6 до 12 година.

За радионице је потребно пријавити учешће јер је број учесника ограничен на 30 деце.

24. децембар 2015. године од 11.00 до 13.00 сати
Од шегрта до генија
Малишани ће имати прилику да чују интересантну причу о животу Албрехта Дирера и сазнају како је Дирер успео да од шегрта у очевој златарској радионици постане један од најпознатијих уметника свога доба. Посматрајући његове аутопортрете деца ће покушати да одгонетну које су га особине красиле и како је себе доживљавао, а затим ћемо разговарати о томе како они виде себе. У креативном делу радионице малишани ће урадити свој аутопортрет.

25. децембар 2015. године од 11.00 до 13.00 сати
Носорог у мојој глави, на папиру се појави!
На радионици посвећеној Диреровој графици Носорог деца ће чути интересантну причу о томе како је уметник успео да прикаже носорога иако га никада није видео. Затим ће на осталим изложеним делима потражити где се све налазе животиње и откриће које су од њих стварне а које измишљене. У креативном делу радионице малишани ће радећи у паровима имати задатак да по опису свог другара нацртају одређену животињу, а потом ће заменити улоге и на крају упоредити своје радове.

26. децембар 2015. године од 11.00 до 13.00 сати
Новогодишњи маскенбал код Дирера
Дружење са Албрехтом Дирером завршићемо маскенбалом. У веселој, празничној атмосфери малишани ће се маскирати у своје омиљене јунаке и учествовати у ренесансној забави код Дирера. Заједно ћемо заплесати дворске ренесансе игре и испробати новогодишњу трпезу!

6. јануар 2016. године од 10.30 до 13.00 сати у Позоришту младих
Божићне приче
У оквиру манифестације одржаће се и једна креативна радионица у организацији Галерије Матице српске у Позоришту младих на тему Божића и божићних обичаја.

.

Информације

Стална поставка

Музејска продавница

Актуелно