ГАЛЕРИЈА МАТИЦЕ СРПСКЕ И ВОЈВОЂАНСКА БАНКА
добитници награде
DIPLOMACY & COMMERCE 2017

Галерија Матице српске и Војвођанска банка добитници су награде DIPLOMACY & COMMERCE 2017, у категорији „Business & Art“ коју додељује часопис „Diplomacy & Commerce“. Награду су примили др Тијана Палковљевић Бугарски, управница Галерије Матице српске и господин Маринос Ватис, председник Извршног одбора Војвођанске банке, на свечаној прослави која је 16. марта 2017. године одржана у Београду.
Награда DIPLOMACY AND COMMERCE 2017 представља подстрек Галерији Матице српске и Војвођанској банци да наставе успешну реализацију заједничких пројеката, али и свим јавним и приватним институцијама да остваре овакве видове сарадње.

Галерија Матице српске и Војвођанска банка су у јуну 2016. године потписале Протокол о сарадњи с идејом да се успостави плодоносна веза између установа културе и приватног (привредног) сектора. Протоколом је предвиђено да стручни тим Галерије по највишим професионалним стандардима изврши обраду колекције уметничких дела у власништву Војвођанске банке, а да Војвођанка банка финансијски помогне пројекат обнове фасаде Галерије Матице српске. Средствима оствареним кроз ову сарадњу реконструисаће се улаз Галерије и уградити спољашњи лифт за особе с инвалидитетом, са жељом да Галерија Матице српске буде доступна свим посетиоцима.

У октобру 2016. године колекција Војвођанске банке је први пут представљена широј јавности на изложби Одговорно у култури када је у Галерији Матице српске изложено 40 изузетно вредних уметничких дела из друге половине XX века. Такође, током децембра месеца одржане су креативне радионице за децу у Војвођанској банци у Новом Саду и Београду с идејом да се уметничка дела приближе најмлађима. Почетком 2017. године музејски стручњаци Галерије наставили су евидентирање, обраду, каталогизацију дела ликовне уметности која се налазе у филијалама Војвођанске банке широм Србије, након чега ће дела бити подвргнута конзерваторско-рестаураторском третману и опремљена у циљу излагања и публиковања читаве колекције Војвођанске банке.

Током априла месеца у Галерији Народне банке Србије у Београду, Војвођанска банка у сарадњи с Галеријом Матице српске изложиће избор највреднијих уметничких дела из своје колекције и на тај начин их представити београдској публици.


Информације

Стална поставка

Музејска продавница

Актуелно