ПРЕДАВАЊЕ О ИНОВАТИВНИМ МЕТОДАМА У РАДУ СА МЛАДИМА
2. фебруар 2017. године у 19.30 сати
Гимназија „Исидора Секулић“, Владике Платона 2

Галерија Матице српске организује предавање на тему иновативних метода рада у оквиру пројекта Креативне Европе HearMe. Bringing youth and museums together. Предавање ће се одржати у четвртак 2. фебруара 2017. године у 19.30 сати у гимназији „Исидора Секулић“ (Владике Платона 2) а намењено је  професорима средњих школа као и свима онима који раде с младима.

Пројекат HearMe. Bringing youth and museums together који су заједнички креирале Галерија Матице српске, Народна галерија Словенијe, Уметничко-историјски музеј у Бечу и организација ISES (Innovación Social Emprendedores Sociales) из Шпаније, бави се младима и новим методама рада са овом циљном групом. Како је један од важних задатака пројекта ширење искустава и преношење нових знања, овом приликом организујемо предавање како би представили BrickMe методологију која се може применити у настави и на различитим радионицама.

Предавање ће на енглеском језику одржати Даниел Вајс из организације ISES из Шпаније. Као дизајнер игара и тренер, Вајс се бави различитим методама рада које треба да инспиришу младе људе да критички размишљају и буду друштвено одговорни. Срж његовог рада јесте забава и игра које подстичу мотивацију и креативност. Кроз искуство са младима, креирао је BrickMe методологију која укључује различите начине радионичарског рада попут Lego Serious Play, Design Thinking, Gamification, My heroes journey, Оpen art dialogue.

Информације

Стална поставка

Музејска продавница

Актуелно