СЕМИНАР ЗА МУЗЕЈСКЕ СТРУЧЊАКЕ
„ИНОВАТИВНЕ МЕТОДЕ У РАДУ С МЛАДИМА“
Спомен - збирка  Павла Бељанског, Трг галерија 2
31. јануар 2017. године од 11.00 до 18.00 сати

Галерија Матице српске у оквиру пројекта Креативне Европе HearMe. Bringing youth and museums together организује семинар за музејске стручњаке који ће се одржати у уторак, 31. јануара 2017. године од 11.00 до 18.00 сати у Спомен-збирци Павла Бељанског (Трг галерија 2). С обзиром да је Галерија Матице српске тренутно у реконструкцији, простор за семинар омогућила нам је партнерска установа Спомен-збирка Павља Бељанског.

Пројекат HearMe. Bringing youth and museums together заједнички су креирале Галерија Матице српске, Народна галерија Словенијe, Уметничко-историјски музеј у Бечу и организација ISES (Innovación Social Emprendedores Sociales) из Шпаније као едукативни програм намењен младима с циљeм да се успостави и продуби веза између музеја и младих. Пројекат треба да дâ одговоре на питања како музеји и галерије могу да привуку младу публику и подстакну на размишљање о глобалним темама и проблемима друштва користећи се различитим методологијама рада (више о самом пројекту можете прочитати на www.projecthearme.org).

Како је један од важних задатака пројекта ширење искустава и преношење нових знања у циљу професионалног усавршавања музејских стручњака, Галерија Матице српске у сарадњи са Спомен-збирком Павла Бељанског организује семинар о иновативним методама рада с младима у музејима. Семинар ће водити један од партнера пројекта, Даниел Вајс из организације ISES из Шпаније, захваљујући коме су Народна галерија Словеније, Уметничко-историјски музеј у Бечу и Галерија Матице српске усвојили методологију Building Resilience Innovating Co-Creation Knowledge(www.brickme.org) и креирали радионице за ученике средњих школа.

Циљ семинара је да се стручњаци из области музејске едукације и рада са публиком упознају са различитим начинима радионичарског рада попут Lego Serious Play, Design Thinking, Gamification, My heroes journey, Оpen art dialogue који су сажети у BrickMe методологију.

Информације

Стална поставка

Музејска продавница

Актуелно