ДОЧЕК 7526. ГОДИНЕ У ГАЛЕРИЈИ МАТИЦЕ СРПСКЕ
Доживи уметност уз дигиталну слику и тон на дочеку 7526. године
13. јануар 2018. године од 20.00 до 22.00 сата

У суботу, 13. јануара 2018. године од 20.00 сати у Галерији Матице српске биће организован дочек 7526. године, у организацији Фондације „Нови Сад 2021” и Галерије Матице српске.

Наступиће музички састав Bloom чија ће комбинација филмске музике, камерне електронике и експеримента бити несвакидашњи доживљај у музеју. Састав Bloom из Новог Сада започела су двојица новосадских гитариста Дарко Јовановић и Иван Чкоњевић, a убрзо им се придружио и Слободан Јукић ‒ Слокс на електроници.

Такође, публика ће имати прилику да испроба AR мобилну апликацију Доживи уметност и ужива у уметности на другачији начин. Уметност нам нуди могућност да спознамо различите историјске епохе и осетимо дух прошлих времена. Уметничка дела која ЖИВЕ под кровом Галерије Матице српске, покушали смо да ОЖИВИМО. На вама је да их уз помоћ наше мобилне апликације ДОЖИВИТЕ на својствен начин. 

Мобилну апликацију Доживи уметност израдила је компанија ZUMOKO из Новог Сада у оквиру УНЕСКО пројекта Галерије Матице српске „Уметност и савремене технологије”.

Апликацију можете преузети бесплатно с Google Play продавнице.

Информације

Стална поставка

Музејска продавница

Актуелно