МОЈА УМЕТНИЧКА АВАНТУРА.
ОТКРИВАМО ЕВРОПУ КРОЗ УМЕТНИЧКА ДЕЛА
Програм намењен деци од 5 до 11 година
октобар 2018 ‒ мај 2020. године

Нови едукативни програм Галерије Матице српске Моја уметничка авантура. Откривамо Европу кроз уметничка дела, намењен деци од 5 до 11 година, трајаће од октобра 2018. до маја 2020. године. Осмишљен је с идејом да у 2018. години, као години Европског културног наслеђа, деци представимо културно наслеђе Италије, Француске, Немачке, Мађарске, Аустрије и других европских земаља. Истражујући приче о путовањима српских уметника и посматрајући одабрана уметничка дела, малишани ће се на занимљив и креативан начин упознати са земљама и градовима Европе и њиховим културним наслеђем. Такође, намера нам је да се деца упознају с Галеријом као музејском установом и с основним музеолошким појмовима као што су кустос, конзерватор, наслеђе, баштина и културно добро.

Програм је употпуњен дечјом публикацијом Моја уметничка авантура. Откривамо Европу кроз уметничка дела. Листајући ову књижицу малишани ће се кроз двадесет пет уметничких дела из колекције Галерије Матице српске упознати са српским уметницима који су путовали по Европи, а своје импресије с путовања бележили сликом и цртежом. Такође, играма и интерактивним задацима који се налазе у публикацији, подстиче се дечја креативност и радозналост.

Програм се реализује у сарадњи с Предшколском установом „Радосно детињство” из Новог Сада, а под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и Управе за културу Града Новог Сада.

Као резултат реализованог програма 2019. и 2020. године биће приређене изложбе дечјих радова.

Током трајања програма од октобра 2018. године, сваке суботе од 11.00 до 12.30 сати у Галерији ће се одржавати креативне радионице за децу, на којима ће кустоси Галерије малишанима на занимљив и креативан начин дочарати приче о европском културном наслеђу.

За све информације можете се обратити на број телефона +381 21 4899 017 или e-mail адресе decjiprogrami@galerijamaticesrpske.rs.

Информације

Стална поставка

Музејска продавница

Актуелно