ГАЛЕРИЈИ МАТИЦЕ СРПСКЕ
ПРИЗНАЊЕ PC PRESS-а
ТОП 50 НАЈБОЉИХ ОНЛАЈН СТВАРИ 2017.

Галерија Матице српске је добитник Признања ТОП 50 најбољих онлајн ствари 2017. у категорији Образовање и култура које додељује медијска кућа PC Press. На свечаности која је одржана 7. фебруара 2018. године у Скупштини града Београда у организацији часописа PC Press по 21. пут су уручене награде и признања Топ 50 најбољим интернет сајтовима, страницама на друштвеним мрежама и мобилним апликацијама у Србији. Награде и признања додељени су у неколико категорија: Друштвене мреже, Вести и медији, Пословни и друштвени сервиси, еМаркет, Образовање и култура, Дом и забава, Спорт и авантуризам, Мобилне апликације, награда Digital life и специјалне награде. Поред уредника и представника PC Press-а у жирију су били и Драгана Ђермановић, Драган Варагић и Војислав Жанетић.

У категорији Образовање и култура награђени су сајтови: Галерије Матице српске, Југословенске кинотеке, Фондације Петља, Србијом кроз векове и Свет науке. Награде су представницима уручили Војислав Жанетић и Дејан Ристановић.

Према речима Весне Чаркнајев, директорке PC Press-a која је отворила избор за ТОП 50 „процена је да у овом тренутку постоји око 180.000 домена на српском језику и више од пола милиона активних јединствених корисника, са страницама и налозима на друштвеним мрежама. У овој васиони интернет ствари изабрати 50 најсјајнијих је веома велики изазов.” Самим тим, успех је да се управо сајт Галерије Матице српске нашао у једном оваквом избору и да је добио ово престижно признање у области онлајн ствари и наступа.

Информације

Стална поставка

Музејска продавница

Актуелно