ПОВЕЉА КАПЕТАН МИША АНАСТАСИЈЕВИЋ
ГАЛЕРИЈИ МАТИЦЕ СРПСКЕ

У среду, 18. децембра у Галерији Матице српске, појединцима, организацијама и компанијама уручене су повеље „Капетан Миша Анастасијевић”. Међу деветнаест лаурета  са територије Аутономне Покрајине Војводине повеља је додељна и Галерији Матице српске  за пројекте у области културе. Признање Капетан Миша Анастасијевић примила је др Тијана Палковљевић Бугарски, управница Галерије Матице српске.

Кроз своју плодну и разноврсну делатност, Галерија Матице српске од свог оснивања до данас, тежи ка развијању и богаћењу српске културе и уметности како у Новом Саду тако и на простору целе Србије. Стога још једно значајно признање попут повеље Капетан Миша Анастасијевић јесте подстицај за бољи и квалитетнији рад.

На свечаној церемонији доделе признања, о пројекту Пут ка врху говорио је проф. др Радован Пејановић са Универзитета у Новом Саду, док је беседу о српском задужбинарству одржао песник Перо Зубац. Ученици музичке школе „Исидор Бајић” из Новог Сада извели су две музичке нумере, а др Иван Бошњак, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Републике Србије, захвалио се у име награђених.

Повеље Капетан Миша Анастасијевић додељују се у оквиру пројкета Пут ка Врху који заједнички спроводе Агенција „Медиа инвент” из Новог Сада, Новосадски и Београдски Универзитет и Привредна комора Србије. Повеље су додељене на нивоу Војводине, док ће признања на нивоу Републике Србије бити уручена 7. априла 2020. године.

Информације

Стална поставка

Музејска продавница

Актуелно