ДРАМА У ГАЛЕРИЈИ
Драмске радионице за младе од 10 до 16 година
у Галерији Матице српске

 

Галерија Матице српске у сарадњи са Центром за позоришна истраживања организује током новембра и децембра драмске радионице за младе узраста од 10 до 16 година.

Идеја радионица је да се млади саживе и „оживе“ уметничка дела, и на тај начин пробуде креативност и интересовање за уметност и културу. Драмски педагози који воде радионице, уз помоћ кустоса Галерије, одабраће одређене експонате који ће бити повод за драмску игру и учење. Млади ће се упознати се са уметницима, сликарским темама, мотивима, као и са друштвено-политичким околностима унутар којих настају.

Методолошки оквир радионица се темељи на интердисциплинарној методологији Драма у галеријама, која је дала врло успешне резултате у нашем претходном раду, а сада постаје међународно позната, као и методологијама Позориште у образовању, Креативна драма и Процес драма, које се примењују у учионицама или другим јавним просторима широм света у циљу едукације младих о питањима друштва, човечанства и уметности, користећи драму као медиј у остваривању тих циљева.

Водитељи радионица су Христина Моратиду, доцент на Академији уметности у Новом Саду (мастер програ Примењено позориште), Армин Јоха Хаџимусић, глумац и драмски педагог, као и Јелена Бобић, музејски едукатор Галерије Матице српске.

 

Сви заинтересовани могу се пријавити на телефон 064 061 62 40.
Зa више информација можете се обратити на cpi.novisad@gmail.com

Информације

Стална поставка

Музејска продавница

Актуелно