ГМС С ВАМА КОД КУЋЕ
Галерија Матице српске се „сели” из галеријског у виртуелни простор

 

Од 17. марта 2020. године изложбени простори Галерије Матице српске биће затворени за посетиоцe. У складу са препорукама Владе Републике Србије које за циљ имају превенцију ширења корона вируса (COVID–19) ова мера ова мера донешена је ради заштите наших посетилаца и суграђана.

Зато ће се Галерија Матице српске током наредног периода „преселити” из галеријског у виртуелни простор и понудити нов садржај кроз акцију ГМС С ВАМА КОД КУЋЕ у жељи да свим љубитељима уметности учини боравак код куће „културнијим”.

Током наредних недеља публика различитог узраста и интересовања имаће могућност да: ужива у нашим музичким предлозима за родитеље и њихове бебе у оквиру пројекта Одрастање уз уметност, да учествује у нашем „уметничком изазову”, погледа видео вођења кроз актуелну изложбу и сталне поставке и са породицом одигра занимљиве уметничке игре. Такође, целокупну сталну поставку Галерије са причама о најзачајнијим делима на српском и енглеском језику можете погледати у нашој виртуелној тури.

Искористите време код куће да прочитате књигу за коју никад нисте имали времена, дружите се са својим најмилијима, и пратите друштвене мреже Галерије Матице српске јер „у музеју” можете бити и код куће.

Пратите нас
@galerijamaticesrpske.rs

 

Информације

Стална поставка

Музејска продавница

Актуелно