Уметничке радионице код куће у мају
ВЕЧНА СЛАВА ЦАРСКОГ ГРАДА

У немогућности да реализујемо наше креативне радионице за децу суботом, музејски едукатори Галерије Матице српске су одлучили да понуде родитељима „алате“ и предложе игре како би боравак код куће са децом провели на квалитетан и „културан“ начин.

На нашим суботњим дружењима код куће настављамо са упознавањем културног наслеђа европских земаља. Нови, мајски, циклус радионица посвећујемо уметничким причама о царском Бечу, средишту некадашње империје породице Хабзбург. Посматрајући уметничка дела из Галеријске колекције, кроз четири радионице, деца ће откривати приче о славним Хабзбуршким владарима – царици Марији Терезији и њеном сину Јосифу II, животу на рaскошном бечком двору Шенбруну, као и о Новом Саду који је некада био део овог царства и српским сликарима који су одлазли у Беч како би се усавршили у свом сликарском умећу.

2. мај: ДАН ЗА УЖИТАК У ПРИРОДИ
9. мај: У КОСИ САЈАЈИ ДИЈАДЕМА, ЗА ВАЛЦЕР СЕ ОНА СПРЕМА
16. мај: ЗБОГ ЉУБАВИ СЕ ИЗ МАДРИДА У БЕЧ ЗАПУТИЛА...
23. мај: ГРАФИКА СТАРА, ИЗГЛЕД НОВОГ САДА У ДОБА ЦАРСТВА ДОЧАРАВА
30. мај: КАД НАСЛИКАХ СРДУ СЛАТКУ, ОКО ВРАТА МИ СТАВИШЕ МЕДАЉУ ЗЛАТНУ

Материјал за родитеље биће доступан сваке суботе на Фејсбук страници Галерије Матице српске (www.facebook.com/galerijamaticesrpske/). Уколико желите да Вам материјал пошаљемо мејлом, молимо да нам се обратите путем електронске поште на decjiprogrami@galerijamaticesrpske.rs Такође на ову адресу нам можете послати и фотографију ваше уметничке радионице код куће, а ми ћемо је радо поставити у албум креативних радионица на Фејсбук страници Галерије.

Информације

Стална поставка

Музејска продавница

Актуелно