УМЕТНИЧКЕ РАДИОНИЦЕ КОД КУЋЕ

У немогућности да реализујемо наше креативне радионице за децу суботом, музејски едукатори Галерије Матице српске су одлучили да понуде родитељима „алате“ и предложе игре како би боравак код куће са децом провели на квалитетан и „културан“ начин.

Месец април посвећујемо упознавању с Италијом, која је у целом свету позната по уметничким делима и дивним грађевинама. Због тога су је радо посећивали и српски уметници како би пред делима великих сликара усавршавали своје умеће, а њихове авантуре и уметничке приче откриваћемо кроз дела представљена на изложби Инспирисани Италијом. Такође, једну радионицу у априлу посвећујемо и празнику који с радошћу славимо – Ускрсу.

4. април: У СКИЦЕН-БЛОК БЕЛЕЖИМ ДИВОТЕ С ПУТА
11. април: СЛИКУ ГЛЕДАМ, СВОЈЕ УМЕЋЕ ВЕЖБАМ
18. април: УСКРШЊЕ УМЕТНИЧКЕ ЧАРОЛИЈЕ
25. април: КАД СТРЕЛЕ ЉУБАВИ ОДАШИЉЕ АМОР

Материјал за родитеље биће доступан сваке суботе на Фејсбук страници Галерије Матице српске (www.facebook.com/galerijamaticesrpske/). Уколико желите да Вам материјал пошаљемо мејлом, молимо да нам се обратите путем електронске поште на decjiprogrami@galerijamaticesrpske.rs Такође на ову адресу нам можете послати и фотографију ваше уметничке радионице код куће, а ми ћемо је радо поставити у албум креативних радионица на Фејсбук страници Галерије.

Информације

Стална поставка

Музејска продавница

Актуелно