Међународна музејска конференција
МУЗЕЈИ, МЛАДИ, АКТИВИЗАМ
Галерија Матице српске, 6‒7. фебруар 2020. године

 

Музеји, млади и активизам су три речи које ретко стоје заједно. Као музејски едукатори и стручњаци често смо суочени са овом чињеницом и кроз наш рад улажемо велики труд да их спојимо. Из тог разлога, међународна музејска конференција у Галерији Матице српске има за циљ да представи различите праксе из целе Европе и креира платформу за размену искустава, идеја и изазова на ову тему. Такође, Нови Сад и Србија биће место где ће музејски професионалци из земље и региона имати прилику да чују али и да се упознају са колегама из Француске, Италије, Малте, Пољске, Аустрије, Словеније и Хрватске.

Како је Нови Сад носио титулу Омладинске престонице Европе 2019, а припрема се за титулу Европске престонице културе 2021. године, почетак ове године је прави тренутак да размишљамо о улози музеја у нашем друштву и да разговарамо о младима и активизму у музејима.

 

Овом приликом се захваљујемо Министарству културе и информисања Републике Србије, Аустријском културном форуму у Београду, Француском институту у Србији и Фондацији „Нови Сад 2021 - Европска престоница културе” на подршци при реализацији конференције.

Информације

Стална поставка

Музејска продавница

Актуелно