Породични дан у Галерији Матице српске
АВАНТУРА ЗА ВЕЛИКЕ И МАЛЕ
сваке суботе од 10.00 до 18.00 сати

 

Авантура за велике и мале представља нови програм у Галерији Матице српске, намењен породицама. Поучени искуствима током претходних месеци који су нас усмерили на наше ближње, подстакли на присност и поново указали на вредности породице, одлучили смо да наставимо да негујемо ову повезаност и покренули посебан породични дан у Галерији Матице српске. Родитељи, старатељи, баке и деке са децом користећи специјални породични водич, кроз игру улога и занимљиве игре, задатке и различите тематске целине откриваће приче о уметницима и уметничким делима која се чувају у Галерији Матице српске. Породични дан се одржава сваке суботе од 10.00 до 18.00 сати, по симболичној цени од 150,00 динара за целу породицу.

Током јула малишани и њихови родитељи моћиће да уживају и откривају следеће „авантуре“:

4. јул 2020. године
Новосадске уметничке приче
Посматрајучи уметничка дела откриваћете приче о уметницима и њиховим делима на којиа је сачувана историја о настанку града, његова архитектура, култура и људи који су својим стваралаштвом и доприносима учинили Нови Сад посебним и лепшим местом за живот.

11. јул 2020. године
Два града које Дунав спаја – Будим + Пешта
Сазнајте како је млади Сава Текелија откривао Пешту и оставио за собом велелепно здање које и дан данас носи његово име. Истражите како је изгледао овај град на Дунаву и живот у њему пре више од 200 година.

18. јул 2020. године
Уметност на „бечки начин“
Послушајте уметничке приче о царском Бечу, средишту некадашње империје породице Хабзбург. Сазнајте како је Урош Предић током својих студија у Бечу насликао једну од најслађих портрета у српској уметности.

25. јул 2020. године
Зачарани магијом Париза
Српски уметници, одушевљени Градом светлости – Паризом, често су тамо одлазили, учили, дружили се и сликали. Захвљујући њиховим делима, упознајте се с културним наслеђем и знаменитостима града.

Уколико вам се допадне ова авантура, уз помоћ наше апликације Доживи уметност можете на другачији начин истражити и упознати дела из Галеријске колекције. Апликација је доступна у Google Play продавници, као и на таблет рачунарима у Галерији.

 

Информације

Стална поставка

Музејска продавница

Актуелно