КЛУБ ПРИЈАТЕЉА

КЛУБ ПРИЈАТЕЉА ГАЛЕРИЈЕ МАТИЦЕ СРПСКЕ

Музејске институције не чине само зграде у којима се налазе и чувају колекције већ пре свега људи и њихове идеје. Људи који су их основали, који су у њима радили и они који данас раде. Такође, музеје чине и сви они спољни сарадници, појединци и институције. Сви они активно учествују у раду и доприносе његовом квалитету и успешности. Због тога су Галерији потребни пријатељи...
У складу са светском музејском праксом, током 2006. године смо основали Клуб пријатеља Галерије Матице српске са жељом да унапредимо свој рад, да кроз делатност Клуба пријатеља развијамо сарадњу Галерије са појединцима и привредним корпорацијама, спремним да допринесу очувању и презентацији националне културне баштине.
Оснивањем Клуба пријатеља Галерије Матице српске желимо да укажемо на смисао и вредност даровања и улагања у очување културне баштине као сведока протеклих векова. У досадашњој историји Галерије велику улогу су имали дародавци, добротвори и пријатељи који су, у складу са својим могућностима, допринели оснивању, одржању и напретку институције.

Чланови Клуба пријатеља могу бити комерцијалне институције, непрофитне организације и појединци спремни да својим новцем, услугама или ангажманом дају допринос очувању и раду Галерије Матице српске.

Сва средства прикупљена у оквиру рада Клуба пријатеља биће употребљена на четири главна пројекта:
1. Oдржавање зграде
2. Попуњавање колекције
3. Рестаурацију уметничких дела и заштиту колекције
4. Програмску делатност (изложбе, публикације, едукативни програми)

Постаните члан
Чланови Клуба пријатеља
Ко су били пријатељи Галерије
Обнова фасаде

Информације

Стална поставка

Музејска продавница

Актуелно