ОБНОВА ФАСАДЕ ГАЛЕРИЈЕ МАТИЦЕ СРПСКЕ

Пројекат
Обнова фасаде Галерије Матице српске

Поштовани,

Током дужег периода који је иза нас, предано смо преображавали Галерију Матице српске у место достојно високих уметничких вредности своје колекције. Успешно смо санирали сутерен, увећали капацитете простора за конзерваторске атељее и радионице, проширили депое и унапредили услове чувања уметничких дела. Уградили смо лифт и тако остварили пројекат замишљен још током адаптације зграде за музејски простор 1956. године. Успели смо да остваримо снове и жеље својих претходника и наставили да сањамо.

Сада свој поглед усмеравамо ка обнови фасаде, према сачињеном пројекту. На самом крају 2014. године покренули смо прикупљање средстава за њену обнову, верујући да та акција заслужује подршку грађанства. Након годину дана, за корак смо ближи циљу. Пријатељи који су нас подржали нису многобројни, али је њихов допринос изузетан. Препознали су наше искрене напоре да на квалитетан начин сачувамо и представимо културно благо стварано и сакупљано током претходних векова. По узору на наше старе, а према својим могућностим и жељама, помогли су да наш пројекат постане остварљивији, видљивији и далекосежнији. Наставили су родољубиву традицију добротвора и дародаваца, знајући да само у заједништву можемо остварити своје циљеве и трајати.

Верујемо да ће Вас ове године бити више и позивамо Вас да дате свој допринос реализацији обнове фасаде. Нека засија и заблиста на понос свих нас, који наслеђе Галерије Матице српске сматрамо својим.

Учествујте у пројекту којим ће врхунска уметничка остварења из колекције Галерије Матице српске бити уоквирена пријатним амбијентом и савремено уређеном фасадом.

Придружите нам се, будите мали део великог пројекта који ће истовремено улепшати и наш град и потврдити га као истинску престоницу српске и европске културе.

Будите део нашег тима и постаните члан Клуба пријатеља Галерије Матице српске.

Мр Тијана Палковљевић Бугарски
и колектив Галерије Матице српске

 

Рачун пројекта Обнова фасаде Галерије Матице српске: 840-158668-06

Контакт особа:
Мр Лолита Пејовић, стручни сарадник
Тел.: + 381 21 4899 026
Email: office@galerijamaticesrpske.rs

 

ПРИЈАТЕЉИ ПРОЈЕКТА РЕКОНСТРУКЦИЈЕ ФАСАДЕ 
Др Светлана Гроздић, стоматолог, Нови Сад (2015)
Центар страних језика Lingua, Ивана Мацедонић Еремић, Нови Сад (2015)
Ceramix Project, Ђорђе Живанов, Нови Сад (2015)
Техномонтажа, директор Владимир Ђокић, Београд(2016)
Neofyton, генерални директор Зоран Тадић, Нови Сад (2016)
Предраг Боговац, адвокат, Нови Сад (2016)
Мср Тијана Којић, дипл. правник, Нови Сад (2016)
Мр Зоран Суботички, професор, Бечеј (2016)
Горан Дујмовић, Нови Сад (2016)
Катица Малетин, Нови Сад (2016)

 

 

Информације

Стална поставка

Музејска продавница

Актуелно