Дизајнирај као Муха!

Два дана пре почетка највеће манифестације посвећене деци – Дечје недеље, у Галерији Матице српске почиње нова сезона креативних радионица за децу суботом. Три суботе у октобру биће посвећене актуелној изложби Молитва као Милосрђе на којој су предствљена дела чешког сликара и најпознатијег представника покрета Арт Нуво – Алфонса Мухе, као и дела савременог уметника Предрага Ђаковића.

Трећу и последњу радионицу у оквиру изложбе Молитва као Милосрђе под називом Дизајнирај као Муха! посветићемо Мухиним илустрацијама и дизајну плаката, као и занимљивим анегдотама из његовог живота. Деца ће имати прилику да чују како је Муха осмислио плакат за једну глумицу коју је украсио цвећем и тиме се прославио у Паризу крајем 19. века. Слава му је помогла да живи од своје уметности, а то га је довела чак до Светске изложбе и једног занимљивог задатка. У креативном делу радионице, деца и тинејџери ће дизајнирати плакат за свој омиљени цртани филм у Мухином декоративном маниру.

Радионице се реализују за максимално 15 малишана узраста од 5 до 10 година. Улаз на радионицу износи 200 динара по детету.

За више информација можете се обратити музејској едукаторки Јелени Бобић позивом на број телефона 0691102480 или мејлом на адресу decjiprogrami@galerijamaticesrpske.rs.

Датум

Отварање: 19. октобар 2024.
Траје до: 19. октобар 2024.

Време

11:00 - 12:30

Место

Велика сала „Сава Текелија”, Галерија Матице српске

Улазница

200