Дизајнирај као Муха!

У суботу 5. октобра у Галерији Матице српске почиње нова сезона радионица за тинејџере узраста од 11 до 14 година на којима се бавимо разноврсним темама кроз различите уметничке изразе. Током октобра реализоваће се три радионице у оквиру изложбе Молитва као Милосрђе на којој су представљена дела чешког сликара и најпознатијег представника покрета Арт Нуво – Алфонса Мухе, као и дела савременог уметника Предрага Ђаковића.

Трећу и последњу радионицу у оквиру изложбе Молитва као Милосрђе под називом Дизајнирај као Муха! посветићемо Мухиним илустрацијама и дизајну плаката, као и занимљивим анегдотама из његовог живота. Деца ће имати прилику да чују како је Муха осмислио плакат за једну глумицу коју је украсио цвећем и тиме се прославио у Паризу крајем 19. века. Слава му је помогла да живи од своје уметности, а то га је довела чак до Светске изложбе и једног занимљивог задатка. У креативном делу радионице, деца и тинејџери ће дизајнирати плакат за свој омиљени цртани филм у Мухином декоративном маниру.

Радионице се реализују за максимално 15 тинејџера узраста од 11 до 14 година. Улаз на радионицу износи 200 динара по детету.

За више информација можете се обратити музејској едукаторки Јелени Бобић позивом на број телефона 0691102480 или мејлом на адресу decjiprogrami@galerijamaticesrpske.rs.

Датум

Отварање: 19. октобар 2024.
Траје до: 19. октобар 2024.

Време

16:00 - 17:30

Место

Велика сала „Сава Текелија”, Галерија Матице српске

Улазница

200