Magija šarene svetlosti

Tokom kreativnih radionica u decembru i februaru sa decom ćemo se uputiti u avaturu kroz čarobnu paletu manje poznatog, ali ne i manje zanimljivog slikara, Vase Pomorišca. Istražujući njegove crteže, slike i vitraže predstavljene na izložbi Pomorišac – Vasa Pomorišac, saznaćemo na kakva čudesna putovanja se Vasa tokom svog života zaputio i otkriti kako su te avanture uticale na njega i pomogle mu da postane jedinstven i vešt umetnik.

Tokom naše poslednje kreativne radionice u decembru i ujedno poslednje u ovoj godini, deca će imati priliku da otkriju magiju šarene svetlosti, odnosno vitraž. Vasa Pomorišac je bio jedan od retkih srpskih umetnika koji su stvarali umetnička dela uz pomoć malih šarenih stakala. Vasa je na vitražima često prikazivao čitave priče, poput mitova o Parisu ili Dedalu i Ikaru, koji su svojom šarenom svetlošću krasili raznovrsne prostore. Inspirisana Vasinim vitražima prikazanim na izložbi, deca će uz pomoć raznobojnih providnih folija i hamer papira napraviti vlastite vitraže koji će ujedno biti ukrasi za božićnu jelku.

Radionice se realizuju za maksimalno 15 mališana uzrasta od 5 do 10 godina. Ulaz na radionicu iznosi 200 dinara po detetu.

Datum

Otvaranje: 23. Decembar 2023.
Traje do: 23. Decembar 2023.

Vreme

11:00 - 12:30

Ulaznica

200