Osećanja na velikom formatu

U subotu 5. oktobra u Galeriji Matice srpske počinje nova sezona radionica za tinejdžere uzrasta od 11 do 14 godina na kojima se bavimo raznovrsnim temama kroz različite umetničke izraze. Tokom oktobra realizovaće se tri radionice u okviru izložbe Molitva kao Milosrđe na kojoj su predstavljena dela češkog slikara i najpoznatijeg predstavnika pokreta Art Nuvo – Alfonsa Muhe, kao i dela savremenog umetnika Predraga Đakovića.

Tokom prve radionice pod nazivom Osećanja na velikom formatu, muzejski edukatori će sa decom posmatrati slike i prostorne instalacije Predraga Đakovića koje se bave temom stradanja u Drugom svetskom ratu. Kratko će se osvrnuti na istorijske događaje koji su inspirisali umetnika na stvaralaštvo, a zatim će govoriti o osećanjima koja im dela izazivaju, kao i o tome zbog čega se takva osećanja javljaju dok ih posmatraju. Takođe, zapaziće i način izgalanja u vidu prostorne instalacije, koji daje dodatnu dimenziju umetničkim delima. Zatim će deca na velikom formatu, tehnikom uljanih pastela, nacrtati kopiju jednog Đakovićevog triptiha i napraviti od njega prostornu instalaciju.

Radionice se realizuju za maksimalno 15 tinejdžera uzrasta od 11 do 14 godina. Ulaz na radionicu iznosi 200 dinara po detetu.

Za više informacija možete se obratiti muzejskoj edukatorki Jeleni Bobić pozivom na broj telefona 0691102480 ili mejlom na adresu decjiprogrami@galerijamaticesrpske.rs.

Datum

Otvaranje: 05. Oktobar 2024.
Traje do: 05. Oktobar 2024.

Vreme

16:00 - 17:30

Ulaznica

200